De Vos Zwemtechniek - Techniek - Pomp - zwembaden,zwembad,leisure pools, lpw,riviera pools,unipool,kosten,prijs,prijzen,aanleggen,maken,doe het zelf,Lovendegem,Waarschoot,Evergem,Sleidinge,Belzele,Gent,Eeklo,Zomergem,Ertvelde,Wondelgem

Zwembadtechnieken

Een zwembadpomp in combinatie met een filter maakt het water schoon. Dat werkt als volgt: het water komt via de overloopgoot of skimmer in de zwembadpomp die het met grote kracht door het zwembadfilter spuit. De troep blijft achter in het filter, het schone water wordt terug het zwembad in gespoten. De pomp zorgt ervoor dat het water circuleert, zodat al het water in het zwembad wordt gefilterd. En dat betekent dus: hoe groter het zwembad, des te meer water en des te krachtiger de zwembadpomp moet zijn. Hij moet immers voldoende capaciteit hebben om al het water rond te pompen.

 

De afmetingen van het zwembad zijn bepalend voor de capaciteit. Bij het kiezen van een zwembadpomp zijn er vier aandachtspunten:

 

Materiaal: Kies een zwembadpomp van hoogwaardig kunststof die optimaal bestand is tegen de chemicaliŽn in het zwembadwater.

 

Geluid: Hoe stiller de zwembadpomp, des te prettiger. Ook voor de burenÖ

 

Filter: De installatie moet uitgerust zijn met een zeef of mand waarin haren, zand en steentjes worden opgevangen. Anders loopt de zwembadpomp veel sneller schade op en dat is zonde. U kunt alle informatie over een zwembadfilter lezen op onze site.

 

Pompvermogen: Een zwembadpomp met een frequentieregelaar die het vermogen van de pomp variabel maakt, kan een enorme energie- en dus kostenbesparing opleveren. Zoín frequentieregelaar past de snelheid van de zwembadpomp aan, aan de te verrichten taak. Onnodig energieverbruik, bijvoorbeeld door circulatie van het water ís nachts, wordt zo voorkomen. Tegenwoordig geldt het advies om uit te gaan van 24-uurs filtratie vanwege de vele voordelen die dat biedt:

 

- Betere waterkwaliteit

- Minder chloorverbruik

- Minder energieverbruik

- Minder omgevingsgeluid (verhoging comfort)

Uw tuin-totaalpartner

Pyramidestraat 25A, 9920 Lovendegem - Tel 09 377 85 25 - Mail: info(at)kendevos.be - GEREGISTREERD & ERKEND AANNEMER

Webdesign: © 2019-2020 Ken De Vos